Un passeig d’un kilòmetre converteix el riu en la nova gran zona verda d’Ontinyent

La nova gran zona verda de la ciutat que anirà consolidant-se durant els pròxims anys tindrà com a eix el riu Clariano.

La idea es fonamenta a partir de l’actual projecte de creació d’un parc inundable a la Cantereria i es planteja crear la possibilitat de futures actuacions a la llera. La demolició de les cases que queden dempeus a la Cantereria donarà lloc a un parc inundable de 5.400 m2. Agregant aquesta zona a la qual ja està construïda, amb característiques similars a la part del Molí Descals i el passeig de més d’un quilòmetre que s’està traçant entre el Pont Vell i el Camí Vell de Xàtiva, el resultant serà la zona verda més gran de la ciutat, amb una superfície superior als 9.200 m2.

 L’objectiu fonamental del projecte és “integrar l’element natural potenciant la relació del riu i el seu patrimoni mediambiental i cultural associat amb la població en general, guanyant espai per a l’ús públic i l’educació ambiental”, segons la memòria d’un projecte que té com màxima la recuperació i protecció paisatgística de les dues riberes de la llera, cosa que pretén afavorir l’ecosistema fluvial.

La connexió d’aquesta zona es realitzarà a través d’una xarxa de camins on destacarà el passeig fluvial paral·lel al riu destinat a ús de vianants amb trànsit rodat de bicicletes, en un entorn el valor paisatgístic del qual es vol realçar. A més es connectarà la part ja construïda amb el futur parc inundable. Ho farà amb una passarel·la que s’ubicarà entre el Molí Descals i l’Escorxador.