El CEIP Martínez Valls ha donat el tret d’eixida a un projecte artístic propi, amb unes línies definides, que té com a objectiu “apropar l’art a l’alumnat”. Des del curs escolar anterior i dins d’una línia d’acció del Projecte d’Innovació ‘Teixim Llavors’ s’inicia aquesta iniciativa formativa, que es caracteritza “per treballar artistes locals, la coeducació, la creació, el llenguatge artístic, i la reflexió crítica entre d’altres”.
La primera activitat ha tingut lloc aquesta setmana i l’alumnat des de 5 anys, fins a 6é de primària, acompanyats pel professorat han visitat l’exposició ‘Dones artistes rurals de la Vall d’Albaida’, ubicada en el Museu Fester. Una visita que també ha servit per a conèixer les instal·lacions museístiques festeres i “per a inspirar-se per a participar en el Concurs del Mig Any Fester”, expliquen des d’aquest col·legi ontinyentí.
D’aquesta manera, enceten el projecte artístic, de la mà de l’artista reconeguda i mare de l’escola, Carol Otero. “Treballarem la seua obra, així com les obres de les altres dones artistes que completen aquesta exposició, i farem altres activitats conjuntes que encara estan per definir”, avancen des del CEIP Martínez Valls.
Cal assenyalar que Carol també està assessorant a l’equip d’art de l’escola a establir aquestes línies pròpies del Projecte Artístic del Martínez Valls, a més ja ha col·laborat amb altres projectes anteriors com el PIIE de Patis Actius, duent a terme activitats artístiques relacionades amb el canvi d’escola en el moment del trasllat a les aules prefabricades.
Carol Otero, mare del col·legi i artista
Carol Otero és una de les peces claus perquè aquest projecte comence a caminar. El punt de partida ha sigut l’exposició col·lectiva de DARVA (Dones Artistes Rurals de la Vall d’Albaida), mostra on exposa una peça. La mostra finalitza hui al Museu Fester,“gràcies a l’oportunitat que em va donar el secretari de Festers i cosí meu, Javier Moscardó, d’exposar en aquesta sala”. Però la mostra serà itinerant, gràcies a la Mancomunitat.