Un total de 19 víctimes del masclisme teleateses en Ontinyent

Quasi una vintena de dones víctimes de violència masclista compten amb un dispositiu de teleassistència a Ontinyent. En concret, segons les dades de la regidoría d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ontinyent, hui dia hi ha en funcionament un total de 19 dispositius, dels quals huit s’han donat d’alta aquest mateix any 2021. Aquesta teleassistència es realitza a través de ATENPRO, una prestació telefònica d’atenció i protecció per a víctimes de violència de gènere, que ofereix un servei immediat i directe les 24 hores dels 365 dies de l’any. Però aquestes 19 dones no són les úniques. Des de l’1 de gener fins al 14 d’octubre, l’Àrea d’Igualtat municipal ja ha registrat un total de 93 atencions relacionades amb la violència de gènere. D’aquestes, s’ha prestat servei a 44 dones per a informar-les i assessorar-les en qüestions relacionades amb la violència masclista.

Segons un informe de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere, durant el segon trimestre d’enguany, ha augmentat en un 23,9% el nombre de víctimes de violència masclista en la Comunitat Valenciana, arribant a les 5.589. Només a la província de València es van comptabilitzar 3.059 víctimes entre els mesos d’abril i juny.

Jutjats Ontinyent

En aquest segon trimestre de l’any, en el partit judicial d’Ontinyent, s’han registrat 57 delictes ingressats. D’aquests delictes, 49 d’ells han sigut per lesions i maltractaments, tres per trencament de penes i altres cinc per trencament de mesures. A més, s’han produït un 82,1% de condemnes entre els jutjats. Unes xifres que demostren el llarg camí que encara ens queda per recórrer com a societat per a eliminar aquesta problemàtica real: desigualtats de gènere que donen lloc a situacions i escenaris de violència física i psicològica.