Un xiquet de 9 anys quasi mor ofegat en el Pou Clar

Diferents han estat els episodis tràgics que es recorden en el paratge del Pou Clar o el Pou l’Olleta. El dissabte 11 de juny a punt va estar de sumar-se un nou. Un menor de 9 anys quasi moria ofegat en ser succionat per un conducte subterrani. Així ho denuncia la família del menor, que en el moment dels fets es trobava juntament amb el seu germà, de vint-i-dos anys, i els amics d’aquest.

“Estàvem just davall el pont, en una zona en la qual el meu germà feia peu. No li cobria, ni el vam deixar sols. De sobte va desaparéixer. Se’l va tragar l’aigua”, explica Javi, germà de l’accidentat. Ràpidament, un dels presents es va submergir en l’aigua fins que va visualitzar el que semblava una pedra, “em vaig adonar tocant que realment era el cap del xiquet. Vaig intentar estirar d’ell i arrossegar-li fora de l’aigua, però no podia”.

Finalment, després d’un temps agònic, aconseguien treure, entre tres persones, al menor. Així conten que la força de la succió del conducte era tal que el menor va eixir sense el banyador, ja que la força de l’aigua li ho va arrencar. “El conducte no se’l va tragar perquè el meu germà va ser ràpid i va obrir els braços per a fer palanca”.

Afortunadament, el xiquet sols ha sofrit diverses blaüres i esgarrapades. La família demana que “se senyalitze d’alguna manera que existeix aquest conducte, ja que és una zona que amb lo neta que està l’aigua ara és molt atractiva. No volem que torne a passar”. La mare del menor ha traslladat a l’ajuntament els fets esdevinguts, emplaçant-se a una reunió aquest dimarts. Malgrat això, des de la regidoria de Medi Ambient i Turisme recorden que la responsabilitat és de cadascun, “ja que el riu Clariano no és una zona en la qual estiga autoritzat el bany”.