Una desena de denúncies pel soroll dels ciclomotors

El soroll estrident dels ciclomotors i motocicletes a Ontinyent és un problema. No ho diem nosaltres, ho diu la ciutadania, que utilitza les xarxes socials per denunciar aquesta situació. Per això aquest estiu es va acollir gratament l’anunci de l’Ajuntament d’Ontinyent pel qual informava de l’inici d’una campanya de control de la contaminació acústica de vehicles de motor.

CONTROLS DE SONOMETRIA

Des de finals del mes d’agost, quan es va posar en marxa la campanya, la Policia Local d’Ontinyent ha dut a terme un total de 26 controls de sonometria. Ho han fet amb un sonòmetre i un equip de tacòmetre, que combinats permeten detectar alteracions i trucatges en aquests vehicles i constatar en el oment si el vehicle concret que se sotmet a control compleix o no la normativa específica que li correspon.

200 EUROS

I encara que en el seu moment, des de la regidoria de Seguretat Ciutadana el seu responsable, Pepe Gandía, va explicar que no seria una campanya “recaptatòria” i que hi hauria “una primera fase informativa”, ja s’han efectuat fins a deu denúncies per contaminació acústica. Aquestes sancions correspondrien a casos greus o reincidents. L’import a pagar establert per als propietaris dels vehicles trucats ascendiria als 200 euros, segons l’article 7 del codi de circulació. Des del consistori apunten que l’avís del fet que s’estaven realitzant controls també ha pogut actuar com a efecte dissuasiu entre els conductors de ciclomotors i motocicletes.