Una edició de Poble Nou Endins molt camaleònica

La sisena edició del festival cultural Poble Nou Endins oferirà un total de quatre espectacles que suma diverses arts: música, dansa, poesia i espectacle infantil i tots ells amb una sola sessió.

Com explicaven els organitzadors “és l’edició més camaleònica que hem viscut perquè s’ha hagut d’adaptar a les circumstàncies d’un any tan especial com el 2020 per la pandèmia que estem vivint”, coincideixen en destacar el regidor de Cultura Àlex Borrell i Pep Alfonso, d’Acció Cultural.

És per això que aquesta cita cultural que té com a fil conductor el barri del Poble Nou enguany traurà els espectacles al carrer, a diferència d’anys anteriors en els quals les cases eren els principals escenaris de les representacions. Tot i això des del veïnat s’ha fet un esforç per no deixar passar aquesta edició i celebrar-la dins de les possibilitats i com explica Carolina Bordera “no perdrà l’essència respecte dels anys anteriors, a més són activitats que ens fan obrir el barri a tota la població i al mateix temps ens ajuda a fer veïnat, pel treball de cooperació i estima que fem”.

Les activitats tindran lloc dissabte 17 i diumenge 18 d’octubre. La programació començarà dissabte, a les 20 hores, al Teatre Echegaray, amb l’actuació d’Ina Martí, qui presentarà el seu disc ‘Així’. S’accedeix amb invitació prèvia en la Casa de Cultura Santa Bàrbara o en la taquilla del teatre abans de l’actuació, que serà debades.

Tot seguit, a les 21.30 hores, el Col·lectiu Camí Fondo oferirà el seu espectacle ‘Poesia electrònica visual’, en el carrer Capellans, 25. L’aforament està reduït a 26 places i cal reservar entrada emplenant un formulari al web de Poble Nou Endins o a les xarxes socials dels organitzadors que són Associació Veïnal del Poble Nou, l’Ajuntament d’Ontinyent i Acció Cultural del País Valencià. El cost és la voluntat que vulguen aportar els assistents.

El mateix procediment s’utilitzarà per a reservar places en els espectacles de diumenge 18. A les 18 hores s’ha programat l’espectacle infantil de Trobaversos ‘Del conte a la poesia’, que serà en la zona d’arbrat del carrer Sant Antoni. A les 19 hores, en la zona de càrrega i descàrrega del Mercat d’Ontinyent actuarà Lorena Di Calogero posant en escena una representació de dansa contemporània, ‘Taishokan’.