Una família del Trèvol escriu un conte en clau positiva sobre la diversitat funcional

‘La llave màgica de Ángel’ és un conte escrit per una família amb un fill amb diversitat funcional, que vol “transmetre part del coneixement i dels valors apresos durant el nostre recorregut en el món dels xiquets i la discapacitat”, explica l’autora del relat i mare de la família, Laura Cebrián.

Els protagonistes del conte Àngel i Marc són en la vida real dos germans al qual els uneix molt amor. Marc viu la discapacitat del seu germà amb naturalitat, per a ell el seu germà Àngel és un gran superheroi perquè sap que per a fer les coses ha d’esforçar-se més que els altres i observa com ho aconsegueix, a més sempre el veu amb una actitud positiva i alegre. Marc l’ajuda i ho observa molt, perquè així aprèn tantes coses que ni existeixen en els llibres. Aprèn el valor de l’esforç, del respecte i gaudeix de mil aventures obrint portes durant els passejos en família.

Laura Cebrián explica que aquest és un xicotet granet de sorra per a conscienciar a la societat en una educació més àmplia i inclusiva. “El desconeixement de la diversitat funcional per la societat i per nosaltres mateixos, fa que es multipliquen les barreres a superar quan has d’enfrontar una situació d’aquesta índole. N’hi ha prou amb canviar la direcció de la nostra mirada per a trobar i ressaltar el positiu, no sols en els altres, sinó també en nosaltres mateixos, perquè totes i tots tenim habilitats que ens fan únics”.

El conte és una realitat gràcies a la idea i el text de Laura Cebrián i com ella explica “al suport de la meua família, tant de Julian el meu home, com dels meus fills Ángel i Marc; al dissenyador Juan Manuel Angla; a Natàlia Revert per l’ajuda en la maquetació; a Jorge Gisbert per la web i al Projecte Trèvol per ajudar-me a creure en mi mateixa”.

El conte està en fase de prevenda en la pàgina web www.lallavemagicadeangel.es, però a més a més es podrà adquirir físicament, a finals de la setmana pròxima, en la Tenda Solidària del Trèvol; l’Estanc núm. 8 del carrer Pius XII, 3; en les oficines del Centre Comercial El Teler en el soterrani 1 i en la llibreria La Nova de l’Olleria, carrer Joan XXIII, 23.

Està previst que la presentació per primera vegada siga a l’Olleria, el dia 23 de juliol, a les 19.30 hores, en la Casa Santonja.