Una imatge emotiva amb l’Ontinyent C.F. com a protagonista

Això va passar, ara fa exactament 54 anys. Va ser un 15 de març de 1970. En aquell moment l’Ontinyent C.F. (oficialment encara es denominava Onteniente C.F.) jugava a Segona Divisió. Era l’època més daurada del futbol a la nostra ciutat. L’equip que entrenava Vicent Morera disputava un encontre a l’estadi Carlos Tartiere contra l’Oviedo. Era un dia de molta pluja i el camp era un autèntic fangar.

N’hi havia en aquell encontre una curiositat. S’enfrontaven cara a cara dos germans, un en cada equip. El davanter del Real Oviedo Enrique Galán contra el porter de l’Ontinyent, Juan Galán. El partit va acabar amb la victòria mínima dels locals per 1-0. El gol dels asturians l’aconseguia el davantar Sistiaga. I ací és on es produeix una imatge que ha acabat per ser històrica i al mateix temps emotiva, entranyable i que parla de valors que estan per damunt del resultat i de la competició. Al porter de l’Ontinyent se li va escapar de les mans el baló que es va convertir en l’únic gol del partit. Conscient del que havia passat va trencar a plorar. I va ser el seu germà qui es va apropar per a consolar-lo. Aquesta imatge de la publicació Asturias Semanas és el testimoni d’una anècdota del futbol que ha de ser exemple.

En aquella plantilla de l’Ontinyent el porter Juan Galán es disputava la titularitat amb el carismàtic Moreno. Altres jugadors destacats eren Bisbal, Mora, Figuerido, Bermúdez, Olivella, Diestro, Portalés, Úbeda, Sánchez Barrios… entre d’altres.