Una jornada participativa per dissenyar el Pla de Joventut

El Centre d’Iniciativa Cultural en la UNED està acollint hui una jornada participativa i oberta al públic per a col·laborar en la redacció del I Pla Estratègic de Joventut d’Ontinyent. Aquesta jornada està organitzada per la regidoria de Joventut i la Universitat d’Alacant.

Aquest encontre ha començat a les 9:30 hores amb una presentació a càrrec de les entitats participants. Al llarg del matí se celebraran diverses activitats amb l’objectiu de debatre al voltant de les problemàtiques que afecten el jovent. La primera d’aquestes serà una taula redona formada per joves de la ciutat i membres de diverses associacions. La jornada continuarà amb un taller participatiu; i finalitzarà amb un debat de cloenda entre representants de la Universitat d’Alacant, l’Ajuntament i el CLJO.

D’aquest acte s’espera poder extraure inquietuds i problemàtiques per atendre millor les necessitats de la joventut a mitjà i llarg termini. Cal recordar que des del consistori van anunciar que aquest futur Pla Estratègic de Joventut tindrà 3 grans línies, que es tractaran a aquesta jornada: Educació, ocupació i emprenedoria; cultura, oci, participació i esport; i emancipació, vivenda, igualtat i salut.

Més oci per al cap de setmana

A més aquesta no serà l’única activitat per aquest cap de setmana a Ontinyent. A banda de la celebració del Bou de les Penyes, aquesta vesprada, la Sala Gomis acollirà, a partir de les 19:00 hores, el XII Festival de Cors ‘Ciutat d’Ontinyent’. En aquesta ocasió es comptarà amb la participació de la coral infantil i juvenil “els infantils de Sant Josep”, el cor del col·legi de Santa Maria, el cor de l’associació musical Nou Orfeo i la Coral Universitària Sènior de València.

Diumenge, la jornada començarà amb el Mercat del Diumenge al recinte ferial. Al Centre de Salut de l’avinguda d’Albaida, les persones donants de sang tenen una cita de 9:00 a 13:30 hores. I finalment, l’Associació de Gegants i Cabets convida a la ciutadania a gaudir d’un dels seus assaigs. Serà a les 11:00 hores al Palau de la Vila.