Una jornada per reivindicar els valors culturals i de qualitat dels nostres vins

La segona convocatòria de El País de Mariola es celebra el hui dimecres 25 amb la mirada posada en un dels productes emblemàtics de les nostres terres: el vi.
Es tracta d’un exercici de reflexió compartida per estendre tota el que hi ha al darrere d’una ampolla de vi: una cultura, un territori, una identitat que forja el vincle indissoluble entre totes les parts, la vessant cultural, la recuperació de les varietats…
La proposta es formula com una reivindicació cap a una forma de treballar i cap a un patrimoni que prové del sector primari però que ens confereix identitat pròpia i ens posiciona més enllà de les nostres fites municipals.
Al voltant de la producció vinícola la iniciativa es desenvoluparà en la seu de Bodega Los Frailes de Fontanars dels Alforins, en una sala amb una perspectiva envejable, mirant cap a les vinyes i les serres que envolten la finca.
participants
A l’acte estan convidats representants municipals de Fontanars, municipi on es celebra la taula de diàleg i de la Mancomunitat de Municipis de la Vall, entitat que és una de les que donen suport a la iniciativa, juntament amb la Bodega Rafa Cambra.
La jornada comptarà amb dos taules. En la primera es debatrà sobre tots aquells aspectes que ajuden a posar en valor els vins de la nostra terra. En aquesta primera taula participaran Ernest Diego, de l’empresa Tendavins; Rafael Calabuig, responsable de cuina del restaurant El Tinell de Calabuig d’Ontinyent i Joan Cascant, del projecte Microvinyes de Muro.
La segona taula tindrà una dinàmica diferent perquè es tracta de parlar amb coneixement de causa, parlant i tastant, al voltant dels productes que mostraran els bodeguers. En aquesta part participaran els amfitrions, Miguel Velázquez, de Bodega Los Frailes; Rafa Cambra, de la bodega homònima; Toni Beneito, qui també dóna nom a la seua bodega ubicada a Bocairent i Gabriel Sanchis, de la bodega Vins de Leandro d’Ontinyent. Una oportunitat per assaborir i conèixer de primera mà.