Una nit de vandalisme s’acarnissa amb el Poble Nou

Un veí del Poble Nou tornava a la seua casa a les 5.30 hores del matí, quan en girar la cantonada, va veure com, davant del seu habitatge en el C/ Teixidors, la seua moto estava cremant-se. Sense pensar-ho va començar a donar veus d’alarma, perquè el vehicle estava pegat a la paret de la casa, amb el perill que això comportava, i els seus familiars van eixir ràpidament. Van apartar la moto, com van poder, i la van tombar enmig del carrer, per a impedir que les flames anaren a més i també per a evitar que el motor explotara.

Segons fonts consultades, al lloc dels fets acudia la Policia Local, que aconsellava telefonar als Bombers, però els veïns no volien demorar apagar el foc de la moto i els policies van utilitzar un extintor per a sufocar les flames, abans de l’arribada dels Bombers. “Havien tirat alguna cosa dins del depòsit de gasolina perquè s’incendiara. Ha sigut un esglai molt gran i ara l’assegurança no es fa càrrec d’aquest sinistre”, expliquen els afectats.

Aquest incident no era el primer, ni seria l’últim que es produïa durant la nit del dissabte al diumenge. En total, els actes vandàlics van cremar tres motos, una d’elles en el Mercat Municipal, que va arribar a explotar i es va quedar reduïda a ferros.

A aquests successos se sumava el trencament de finestres i de llunes en cotxes estacionats en Sant Rafel, però principalment en el barri del Poble Nou. Un dels punts on es van encebar els vàndals va ser en el nou espai d’aparcament que s’ha creat en el Carrer Teixidors. Com expliquen les mateixes fonts: “Almenys van trencar els cristalls de tres vehicles i van extraure les pertinences que hi havia en el seu interior, com la ràdio, van trencar cables, van fer destrosses en general”.

Aquests fets estan sent investigats per a veure si tenen relació entre si o un fil conductor en comú o no.