Una ruta visita per primera vegada les canalitzacions subterrànies de la Barbacana

‘Obert per obres’, el nou programa de rutes guiades gratuites d’Ontinyent s’iniciava el recent dissabte dia 21 esgotant les places ofertades per a la ruta de ‘La memòria de l’aigua’.

Aquest programa posat en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent compta amb la col·laboració d’un nodrit grup d’arquitectes i historiadors locals, alguns dels quals van participar en esta primera ruta que va permetre visitar diverses obres hidràuliques com els treballs que s’executen a Benarrai i recòrrer per primera vegada l’interior de la ‘barbacana‘, el sistema de canalitzacions d’aigües subterrànies al qual es pot accedir gràcies a les obres executades al Pont Vell. Com a mesura d’higiene, es lliurava a les persones participants un mono de protecció i botes.

La regidora de Turisme, Sayo Gandia animava a la ciutadania a participar de la resta de rutes previstes per als mesos de maig i juny dins d’aquest programa, “i conèixer interessantíssims detalls històrics i tècnics de les obres públiques actualment en marxa en Ontinyent, accedint a alguns espais que no seran visitables quan acaben estes obres”. A més de ‘La memòria de l’aigua’ el programa també inclou la ruta ‘Un passat ple de futur’, que recorre espais com la Glorieta, el Museu del Tèxtil, la Plaça de la Concepció, el col·lector general d’aigües o la muralla de La Vila.

Les visites es fan dissabtes a les 10:30 i dimecres a les 18:00 o 18:30 al llarg del mesos de maig i juny, podent ampliar la informació a la web municipal i apuntar-se a l’Oficina de Turisme d’Ontinyent, al Palau de La Vila i el telèfon 962916090.