Vicent Mompó assegura que la Diputació tracta ara a Ontinyent amb trellat

En una entrevista concedida pel President de la Diputació de València, Vicent Mompó, a El Periòdic d’Ontinyent i que s’ha publicat en l’edició en paper d’aquest dissabte, el màxim dignatari provincial ha fet un repàs a la relació entre la institució i la ciutat de la que és alcalde Jorge Rodríguez, qui dirigeix la formació política que els dóna suport al govern.

“Ontinyent és una de les 15 capitals de comarca de la província. El que no era normal és el tracte que venia rebent els últims anys, arran del que va passar amb Jorge Rodríguez. No es pot inaugurar un hospital que no està preparat per obrir perquè no s’ha acabat; no es pot deixar en l’oblit una cosa tan necessària com el desdoblament de la CV-60; no es pot deixar la ciutat sense Palau de Justícia… no es pot penalitzar una ciutat o una comarca perquè l’alcalde d’Ontinyent era Jorge Rodríguez. Això no era normal. No és que estiguem construint aeroports ara, simplement estem prenent decisions assenyades, acabar les coses pendents. Estem aplicant la lògica, sent sensats i fent política de trellat a Ontinyent”.

El President de la Diputació també ha analitzat en l’entrevista l’estat de la relació amb el grup Ens Uneix amb el qual comparteix el govern provincial amb Natàlia Enguix com a vicepresidenta. Ha parlat de confiança i respecte com a bases d’eixa relació. “Ells gestionen les parcel·les sense tutela, des de la llibertat i la responsabilitat. Després, a les reunions que mantenim de coordinació del govern tot funciona de manera adequada. És cert que hi ha decisions que potser no m’hauria plantejat prendre, per exemple a l’àrea d’Igualtat. Potser en aquest punt podríem haver xocat, però quan es deixa la ideologia i impera el sentit comú tot flueix de manera més natural. Estem en una situació de cohabitació política, amb un grup que fa 13 anys que gestiona l’Ajuntament d’Ontinyent, que ja va estar en responsabilitats de la Diputació de València i que per tant ens poden aportar la seua experiència. És clar que a la Diputació hi ha d’haver ideologia, però la Diputació és gestió i, per exemple, el que jo observe és que en àrees com la de Cooperació Municipal, que gestiona Ens Uneix, hi ha molta gestió i poca ideologia”.