“Volem implantar una teràpia de realitat virtual per a les persones amb TEA”

La presidenta de l’Associació Inclou-TEA, Nuria Cantavella Sanchis, entitat que treballa per les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista, ha explicat que volen portar endavant un projecte “per a treballar les fòbies dels nostres fills amb ulleres de visió virtual, programes informàtics específics i es requereix tot aquest material i ordinadors. També pensem que així, la teràpia serà més motivadora i digitalitzada, amb un llenguatge amb el qual connecten més. Vam presentar la iniciativa al Rotary Club i els va agradar la idea, així que ens fa molta il·lusió que puga ser una realitat”.

Nuria Cantavella és una de les fundadores d’aquest col·lectiu social i des de fa un mes encapçala Inclou-TEA, com a presidenta.

Entre els objectius que s’ha marcat la nova junta es troba “arribar als joves i als adults amb TEA, és difícil, però no tirem la tovallola”. Pel que fa a les infraestructures, la prioritat més imminent és disposar d’un nou espai: un Centre de Promoció de l’Autonomia Personal per a persones amb TEA.” Hem rebut una subvenció de l’Ajuntament d’Ontinyent en 2022, de 8.600 euros, per a fer el projecte bàsic i d’execució d’obra, al carrer Gaspar Blai Albuixec, núm. 5. Tenim sol·licitat el projecte en la Conselleria de Benestar Social perquè les famílies puguen demanar l’autonomia personal i la puguen desenvolupar en el local, així també poder oferir més oci per a les xiquetes i xiquets. Per exemple, nosaltres no podem anar al cinema, per això tenim prevista una pantalla per a projeccions”.

Segons apunta Nuria Cantavella, aquesta síndrome està augmentant amb el temps, de fet als Estats Units s’ha disparat, passat d’1,5% a un 4%. “Ací les estadístiques no estan actualitzades i haurien de fer-ho, per tal de conèixer la realitat”. Per a totes aquelles famílies que vulguen fer alguna consulta a l’associació, per tindre informació de primera al voltant del TEA, poden fer-ho mitjançant el correu: inclou.tea@gmail.com i es posaran en contacte amb elles.