Xavier Llopis, campió del món de marxa nòrdica

El Campionat de Món INWA de marxa nòrdica, celebrat a Lahti (Finlàndia) el recent dissabte, va tindre protagonisme ontinyentí. Xavier Llopis Mullor es va proclamar campió del món en la categoria M50.

Al campionat van participar atletes de 23 països, de quatre continents, per disputar quatre proves: 5 km, 10 km, 21 km i relleus. Xavier Llopis va competir en la prova de 21 km i 800 metres de desnivell acumulat. Tal com explica l’ontinyentí, la cursa es va celebrar per “un circuit fantàstic”, en el qual discorrien per boscos i al costat de les pistes de salt d’esquí de Lahti. Així i tot, Llopis destaca l’exigència d’aquest, amb “una humitat a l’hora de la prova que s’aproparia al 90%”.

L’atleta va fer la prova amb l’equip S.M. C.A. Marató Crevillent amb un temps de 2 hores 23 minuts. Aquest resultat li va atorgar la primera posició en la categoria M50 i la quarta en la classificació absoluta. No va ser l’única representació ontinyentina a Finlàndia. M. Carmen Llopis Prat competia en la prova dels 10 km, acabant quarta en la seua categoria i 26a en la classificació absoluta.

NACIONAL A SARIEGOS
Finalment, eixe mateix cap de setmana, tenia lloc a Sariegos (León) el Campionat d’Espanya de marxa nòrdica. Un esdeveniment en el qual participava, la també ontinyentina, Laura Bordera Torró. La prova va consistir d’un recorregut de 15 km “molt exigent pel fort desnivell”. Bordera va finalitzar quarta en la seua categoria i cinquena absoluta.