Ximo Puig es carrega a Jorge Rodríguez al front de la Diputació. L’alcaldia, en l’aire

Jorge Rodríguez ha passat la seua primera nit com a detingut a la Comissaria de Policia Nacional de Russafa i hui continuaran les diligències que es practiquen en relació a l’Operació Alqueria. Rodríguez passarà a disposició judicial el divendres per a que el jutge determine si queda en llibertat o l’envia a la presó preventiva.

Però el que fins aleshores ha sigut President de la Diputació i alcalde d’Ontinyent ja se sap sentenciat pel seu partit. Ximo Puig va decidir ahir suspendre’l de tots els seus càrrecs i, fins i tot de militància. Això en el plànol orgànic perquè, institucionalment, la direcció socialista ja ha decidit substituir Jorge Rodríguez al capdavant de la Diputació i el seu lloc l’ocuparà el diputat i alcalde de Faura, Toni Gaspar. “La detenció d’un president de la Diputació és perjudicial per l’esforç que tots els valencians i valencians estem fent per aixecar la hipoteca reputació que ens han deixat 20 anys de governs del PP”, ha indicat Puig.

L’alcaldia d’Ontinyent està en l’aire. Tot i que només Jorge Rodríguez pot disposar de la seua acta com a regidor, s’està a l’espera que el propi alcalde es pronuncie sobre el seu futur immediat al front de la institució municipal. En les pròximes hores es preveuen decisions per tal d’esclarir si Rodríguez decideix continuar i esgotar la legislatura en les condicions que hi ha sobre ell o, pel contrari, deixa pas a la successió i l’alcaldia passa a mans de Rebeca Torró o Jaime Peris, regidors que estan en la millor posició per al relleu.