2500 persones desallotjades com a conseqüència del foc

El foc iniciat a primeres hores de la vesprada d’ahir a la localitat de Llutxent, ha arrasat ja més de 750 hectàrees, segons informa el Centre d’Emergències de la Generalitat Valenciana. Com a conseqüència d’aquest incendi, descontrolat a causa dels vents, el municipi de Pinet va quedar envoltat per les flames, omplint-se els carrers de fum i cendra.

Pel que fa a les persones afectades a l’incendi, 2500 veïnes i veïns han hagut d’estar desallotjats aquesta nit de les seues cases, entre els quals es troben els majors del Centre Sociosanitari Mondúber de la localitat de Barx. Els desallotjats han estat acollits en el Poliesportiu de Llutxent i en el pavelló del Raval de Gandia, on han sigut atesos per personal de la Creu Roja i de l’Ajuntament.

Durant el matí, s’han incorporat a les accions d’extinció i control distints mitjans aeris, sumant més d’una vintena d’efectius. Segons informen des del Gabinet de Comunicació d’Emergències de la Comunitat Valenciana, a les 10.00 hores tindrà lloc una reunió de coordinació entre els organismes que participen en l’extinció de l’incendi.