Més de 1.400 ha calcinades i molt pendents de la previsió meteorològica

Ja són més de 1.400 les hectàrees calcinades pel foc a la localitat de Llutxent, en un incendi que, a hores d’ara, continua avançant i deixant un panorama devastador.

Al llarg del dia de hui estan intervenint 24 mitjans aeris i 600 efectius terrestres per sufocar el foc que des d’ahir a migdia afecta Llutxent. Aquest matí, els treballs dels efectius s’han centrat a intentar tancar els diversos focs de l’incendi que encara es troben actius i que s’han desplaçat cap al nord, fins a la zona de Barx. Els mitjans estan tractant d’evitar que les flames apleguen a altres municipis de la zona.

Des del 112 GV, informen que en tot moment estan pendents de l’evolució de la climatologia, ja que el vent podria complicar, encara més, les taques d’extinció. Segons han informat les mateixes fonts, s’espera aquesta vesprada l’entrada de vents forts del nord i la possibilitat de pluges d’intensitat que vindrien acompanyades ratxes de vent fortes.

Actualment, hi ha dues carreteres afectades per l’incendi forestal. Segons detallen des de la Diputació de València es troben tallades la CV-675 del PK 6+200 fins a Simat de la Valldigna i la CV-608, de Llutxent a Pinet, tallada des de PK 3+300.

Estava previst que el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, visitara aquest migdia el lloc de comandament avançant de l’incendi de Llutxent, ubicat a Pinet. Al llarg del matí, s’han acostat diferents autoritats al punt de comandament per a informar-se sobre la situació que afecta des d’ahir a migdia a la comarca de la Vall d’Albaida.

Cal recordar que 2.500 veïnes i veïns van haver-hi de ser desallotjats anit de les seues cases i van ser acollits en el Poliesportiu de Llutxent i en el pavelló del Raval de Gandia, on han sigut atesos pel personal de Creu Roja i de l’Ajuntament.