fbpx

Prop de 20 cases afectades per les flames

A les 07.00 hores d’aquest matí, després d’una nit complicada a causa dels vents, els primers mitjans aeris destinats al control i l’extinció del foc han eixit cap a les zones afectades. Fins les 10.30 hores, distints efectius aniran afegint-se a aquesta tasca d’extinció, fins arribar a les 27 unitats entre avions i helicòpters provinents d’altres comunitats. Entre aquests dispositius sumaran un total de 176 militars i 64 vehicles, que s’afegiran als agents forestals i bombers.

L’incendi, que ja ha arrasat amb més de 2.600 hectàrees, tant de massa forestal com camps agrícoles, ha suposat el desallotjament de més de 100 persones del municipi de Pinet, les quals han estat traslladades al Poliesportiu de Pinet. A més, segons fonts oficials, al voltant de 20 vivendes han quedat calcinades degut a un canvi sobtat de la direcció del vent.

El Centre de Coordinació Operativa Integrada, el CECOPI, ha convocat una nova reunió per a les 10.00 hores d’aquest matí amb intenció d’analitzar les últimes dades sobre l’incendi forestal de Llutxent i la situació actual.