El Consell de Cooperació se suma a la campanya “Pobresa Zero”

Un any més, Ontinyent se sumarà a la campanya “Pobresa Zero” amb la celebració de diferents activitats com un estand informatiu al mercat del dilluns, una exposició fotogràfica o una concentració. Aquesta campanya, que enguany es du a terme baix el lema “Ens volem sense pobresa i defensant el planeta” està promoguda per la Coordinadora Valenciana d’ONGD i organitzada en Ontinyent pel Consell de Cooperació de la ciutat.

D’aquesta manera, la campanya se celebrarà durant tota la setmana, al marc del Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa que té lloc el pròxim dijous, 17 d’octubre. La primera d’aquestes accions serà al mercat d’aquest dilluns, on es comptarà amb un estand informatiu per donar a conéixer a tota la ciutadania les problemàtiques amb les quals s’enfronta el planeta en matèria de pobresa, i on a més es lliurarà merchandising.

Dimarts, el Centre Comercial El Teler inaugurarà l’exposició de Creu Roja “Més de 25 anys cooperant en la Comunitat Valenciana”. Aquesta mostra inclourà una sèrie de fotografies explicatives dels projectes desenvolupats per Creu Roja en l’últim quart de segle; alguns d’aquests projectes duts a terme amb la col·laboració d’altres entitats locals com l’Ajuntament d’Ontinyent.

Finalment, el dijous, Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa, la plaça Major acollirà una concentració on es procedirà a la lectura del manifest de la campanya. A més, com va sent habitual, durant tota la setmana es penjarà la pancarta de la iniciativa “Pobresa Zero” al balcó de l’ajuntament vell.

La regidora de Cooperació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Katty Ushiña, ha explicat que en aquesta ocasió la campanya té com a objectiu “fer una crida a la ciutadania a reflexionar sobre els vincles entre pobresa, desigualtat i sobreexplotació dels recursos naturals. La Pobresa, la discriminació de les dones i el canvi climàtic són el resultat directe d’un sistema econòmic que es basa en la desigualtat i en l’explotació sense límits del planeta i de les persones, especialment de les que suporten la càrrega del treball de cures no remunerades i se’ls impedeix accedir a recursos en igualtat de condicions amb els homes. Només canviant el model econòmic podrem fer front a l’emergència climàtica, a la desigualtat entre dones i homes i a la pobresa estructural” declarava Ushiña.