120 regidors se sumen al nou projecte polític que lidera Ens Uneix

La cita era hui a València. Tenia com a punt d’encontre el Palau de la Batlia, seu de la Diputació de València on està el principal referent institucional, la vicepresidència d’Ens Uneix, que serveix de locomotora per la nova plataforma política. Es tracta del moment fundacional d’un nou moviment polític valencià que tracta d’aglutinar el municipalisme independent als ajuntaments valencians.

Regidors de les tres províncies, fins a 120, han acudit a la convocatòria. Era un dels requisits per a participar en aquest primer encontre: tindre representació institucional als municipis. Els edils que s’han sumat a la cita provenen de 60 pobles de la geografia valenciana. L’objectiu està ben clar: crear una plataforma en la qual puguen compartir sigles sense perdre les pròpies, les que donen identitat a cada projecte local. Això té com a perspectiva l’any 2027 on tractaran d’ampliar l’exemple d’Ens Uneix a la Diputació de València i fer rendibles els vots a les comarques per tindre una major projecció, primerament a nivel provincial i després, això encara s’haura de vore, a nivell autonòmic.

Dos taules han servit com a ponència per encetar el debat i començar a materialitzar el treball que ha de portar cap a la constitució d’una plataforma compartida per totes les forces municipalistes que vullguen adherir-se al nou projecte. La segona taula, la que ha clausurat la trobada de València ha estat presidida per la vicepresidenta de la Diputació de València, l’ontinyentina Natàlia Enguix.