El paraciclisme d’alt nivell aterra a Ontinyent

La Sala Gomis d’Ontinyent s’omplia dilluns de gom a gom per a la presentació del nou equip de paraciclisme de la ciutat, Ulevel Paracycling, una iniciativa sorgida del Club Ciclista Radical Bike que compta amb el suport de l’Ajuntament.

El director de l’equip, Pascual Orengo, va presentar aquesta nova formació composta per huit corredors de nivell. I és que l’equip acull a campiones d’Espanya i de Copa d’Espanya com Rosa Sansaloni, qui ha trobat amb una segona oportunitat en l’esport. També figuren els tàndems formats per Javier Vaquero i Óscar Perales i Nacho Rodrigo i Óscar Hernández i el pilot auxiliar Julio Rodrigo. I, per acabar, se sumen els noms de Modest Pascual i José Roldán.

L’equip ja s’ha estrenat i el darrer cap de setmana participava en el Campionat Autonòmic de Pista amb triomfs de Nacho Rodrigo i Óscar Hernández en tàndem; Modest Pascual en MC4; José Roldán en MC5 i Rosa Sansaloni en WC5.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, posava en relleu l’interés d’una iniciativa “que mostra que la nostra és una ciutat esportiva i inclusiva, un projecte pioner en el qual creguem fermament”, manifestava.

El regidor d’Esports, Ferran Gandia, s’expressava en la mateixa línia, destacant “la importància de donar suport no sols a l’esport convencional, sinó també a l’adaptat”, i insistint en el caràcter innovador d’aquest projecte i el seu alt nivell esportiu, “ja que comptem amb esportistes d’alt nivell que poden anar perfectament a unes paralimpiades”.

L’acte també va comptar amb la presència del president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, Kike Gutiérrez; de l’entrenador i seleccionador de l’equip, Vicent Perales; i del medallista paralímpic David Casinos, un dels principals valedors de l’esport adaptat a la Comunitat Valenciana i aficionat al ciclisme, que no es va voler perdre l’ocasió de donar suport a la iniciativa. La Sala Gomis va comptar a més a més amb una exposició de quadres de l’artista plàstic i exciclista Miguel Soro, que va poder ser gaudida pel nombrós públic assistent.