181 propostes per al programa Ontinyent Participa 2019

El Consell Veïnal de la ciutat ja ha fet un llistat de les aportacions acordades entre les diferents associacions que integren aquest col·lectiu ciutadà.

Segons explica la seua portaveu, Maria Modesta Pastor, es repetirà la proposta de la compra del Molí Descals per part de l’Ajuntament d’Ontinyent, un element patrimonial que, en opinió dels veïns i veïnes, deuria ser de tots els ontinyentins. Entre els arguments que defenses l’adquisició pública d’aquest espai, trobem que el molí data de 1415, un dels més antics de la Comunitat Valenciana, destacant-se des del Consell el bon estat de conservació en que es troba. La preocupació pels temes patrimonials també ha portat al Consell Veïnal a demanar la rehabilitació del forn de la Vila, enfront de la Casa Barberà. El veïnat vol que es recupere, passant a formar part dels atractius turístics de la ciutat.

Per altra banda, les propostes veïnals inclouen habilitar una zona d’ombra dins del poliesportiu municipal, des de l’entrada fins a les pistes. A més, també volen que es planten arbres d’ombra des del carrer Santa Teresa fins al poliesportiu, pensant en fer més agradable aquest trajecte per a les persones que el transiten a peu. Pel que fa al transport, des del mateix col·lectiu es planteja canviar la parada d’autobús de darrere de la Glorieta al recinte firal. La iniciativa inclou fer una marquesina i acostar aquesta parada a un punt més ampli i amb més serveis.

Aquestes són, tan sols, les propostes del Consell Veïnal, però l’ajuntament ha rebut un total de 181 propostes en tancar-se el termini de peticions i propostes d’iniciatives per al programa Ontinyent Participa 2019.