2017 suma 170 nous festers als Moros i Cristians

Amb les últimes festes de Moros i Cristians ja ben digerides, és hora de fer el balanç per part de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia. Així, l’entitat ha fet públic un comunicat en el qual detallen alguns dels aspectes més rellevants de les festes de 2017, com és l’augment del nombre de socis majors de 14 anys (amb dret a eixir a l’Entrada), un total de 170 noves altes en el que portem d’any. Segons manifesten des de Festers “aquest 2017 ha sigut el tercer any consecutiu en el qual el nombre de socis ha crescut considerablement en més de 170 noves altes, la qual cosa suma un total de 392 nous socis pel que fa al 2014, any en el qual l’equip de José Rafael Sanchis va assumir la gestió de la Societat de Festers”, manifesten.

De l’edició morocristiana d’enguany, Festers ressalta “un repunt en la participació de festers en els actes, seguint la tendència d’aquests últims dos anys”. Si en 2016 el nombre d’esquadres era de 60 cristianes i 99 mores, “enguany han sigut 67 en el bàndol cristià i 105 en el moro”. Pel que fa a les bandes de música i grups musicals “han sigut 80 els que han participat en les Entrades, tres més pel que fa a l’any anterior i 8 si comparem amb les quals van participar en 2014”.

Des de la Societat de Festers han manifestat que en l’edició d’enguany de les festes de Moros i Cristians “la participació ha sigut en tot moment correcta i el progrés dels actes ordenat i sense incidents destacables. Tant és així que el dia de l’Entrada es van complir els horaris de cadascuna d’elles”. Els Bucaneros “van tancar a les 21:30 h, tal com està establit” i els Moros Berberiscos “a les 02:25 h, 20 minuts després per la caiguda d’un cavall en el recorregut de l’Entrada”. El temps que va tardar a passar l’Entrada Cristiana per un mateix punt va ser de “2 hores i 30 minuts” i el de l’Entrada Mora “3 hores i 15 minuts”. Des de la Societat “som conscients que el públic disposa d’1 hora i 20 minutos per a sopar, però en cap moment la solució passa per avançar l’Entrada Cristiana o retardar la Mora. Donat la tendència en augment del nombre de festers, tot quedaria igual”. I asseguren que qualsevol modificació “naixerà del debat i propostes produïdes en el si de la Junta de Govern de la Societat”.