2023: la tercera edició més votada d’Ontinyent Participa

La ciutadania ja ha parlat, concretament, 5.437 persones han votat l’edició d’enguany d’Ontinyent Participa, convertint-la en una de les més votades, la tercera més votada. Una xifra que representa el 17% del cens de persones majors de 16 anys.

Dels 10 projectes finalistes, els cinc guanyadors són: Substitució de les llums del carrer per leds de baix consum (3.106 vots). Obres de reparació i millora en l’ermita de Sant Esteve (2.690 vots). Programació jove amb discomòbils (2.448 vots). Recuperació i posada en valor de la senda de la Font de la Puríssima (2.164 vots) i millores al barri de Sant Rafel: canvi de llum al parc de Sant Rafel, instal·lació d’una tirolina al parc i de gronxadors per a xiquets amb diversitat funcional (2.113 vots).

La regidora de Govern Obert, Natàlia Enguix, destacava “la lliçó de democràcia participativa i civisme que ha donat la ciutadania amb la seua participació”. I explicava que s’han donat diversos factors perquè la resposta haja sigut tan bona: “Al treball de les dinamitzadores i de la difusió que està fent l’Ajuntament, cal sumar un gran nombre de gent implicada, que ha ajudat a mobilitzar el vot, així com la gestió de la pàgina web per part del personal d’Informàtica de l’ajuntament amb zero incidències, per això els resultats de participació han sigut els tercers més alts des que existeix el programa, tan sols superats pels de 2016 i 2018”.

Per la seua part, la regidora de Participació Ciutadana, Virtudes González, insistia en “la importància de dinamitzar el procés de participació i la possibilitat de què gent que no té accés a les noves tecnologies puga també prendre part, gràcies als informadors del programa”.