On s’ha arribat hui a -12,6º de temperatura mínima?

La sensació i el veredicte popular és unànim. Hui, potser, estem vivint el dia més fred de l’hivern i, potser, dels últims que recordem. Més enllà de localitzacions concretes, la gelada sobretot d’aquesta nit ha estat general a tots els municipis de la nostra comarca. Però on ha estat el punt més fred?

La resposta, segons AVAMET, cal situar-la en la Rambla de Mariola, terme municipal de Bocairent, dins del Parc Natural de la Serra Mariola. Les dades registrades per la xarxa d’estacions meteorologiques integrades en AVAMET ens donen un termòmetre que ha baixat fins als -12,6º. A Bocairent també trobem la segona de les temperatures més fredes de hui 23 de gener, ja que en l’estació de la Canaleta el mercuri se n’ha anat cap als -7,6º. El pòdium de les temperatures negatives té una tercera plaça adjudicada per a Fontanars dels Alforins, on l’estació de la Gasolinera ha marcat els -7º.

Pel que respecta a la resta de la Vall d’Albaida la mínima més alta la situem a Agullent on s’ha baixat fins als 1,3º. A la majoria de poblacions s’han registrat valors negatius. És el cas d’Ontinyent on les mínimes han oscil·lat entre els -1,6 de l’estació de l’institut Jaume I, al casc urbà i la més freda que ha marcat un valor negatiu de -5,5 a la Ponceta.

Tot això en una jornada de dilluns on les temperatures màximes, en cap cas, han arribat als 9º. La més alta s’apunta de manera compartida, i amb 8,6º als pobles de Castelló de Rugat, la Pobla del Duc i Beniatjar.