Generalitat assumirà la gestió de la ITV d’Ontinyent que factura més d’1 milió d’euros anuals

El model d’Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) que vol l’administració autonòmica passa per assumir la seua gestió directament. Per a això, crearà una societat mercantil de capital públic. Així ho anunciava el conseller d’Economia, Sostenible, Sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, qui explicava que “la prestació del servei d’ITV de la Comunitat Valenciana passarà a ser de gestió directa de la Generalitat per millorar la seua eficiència, qualitat i competitivitat “. Així, la ITV d’Ontinyent també es troba dins d’aquesta planificació autonòmica, de manera que camina cap a la gestió pública.

Fins al 31 d’octubre de l’enguany, la ITV d’Ontinyent ha registrat 26.479 inspeccions, que han suposat uns ingressos de 811.052 euros, fins a aquesta data, segons informen des de la Conselleria d’Economia. Pel que fa a l’any passat, les xifres van arribar a les 36.439 inspeccions i uns ingressos de 1.116.127 euros. Encara que l’exercici actual no s’ha tancat, ja s’adverteix un descens d’inspeccions, propi del confinament que s’ha viscut al llarg del 2020.

Actualment el servei d’inspeccions es realitza de manera indirecta, mitjançant la concessió administrativa a set empreses en tota la Comunitat Valenciana. Cal tenir en compte que aquest acord està vigent fins al 31 de desembre de 2022.