29 rutes gratuïtes per a conéixer tres comarques

El pròxim dissabte dia 7 de setembre dóna inici una nova edició de ‘Entre Muntanyes’, una iniciativa de les Mancomunitats de la Vall d’Albaida i de l’Alcoià i el Comtat que oferiran un total de 29 rutes senderistes per a descobrir les serres i paratges naturals de les tres comarques.

La primera d’aquestes rutes serà pel Cabeçó de Mariola, en el municipi d’Alfafara. En aquest recorregut els participants podran conéixer el passat iber de la zona visitant un assentament fortificat. Serà una ruta amb una duració aproximada de 3 hores i mitja i 6 kilòmetres de distància, amb un nivell de dificultat mitjana.

D’altra banda, el diumenge serà el torn de la primera de les excursions a la Vall d’Albaida, pel terme de Sempere. En aquesta ocasió serà la coneguda com a ruta pels poblets del riu. Amb 8 kilòmetres de recorregut i una duració aproximada de 3 hores, aquesta ruta és ideal per a persones principiants en el senderisme, ja que té un nivell de dificultat baixa.

“Entre Muntanyes” continuarà oferint dues rutes quasi tots els caps de setmana fins al 15 de desembre. A més de les rutes d’Alfafara i Sempere, aquesta iniciativa passarà pels termes d’Otos, Benigànim, Terrateig, Bocairent, Castelló de Rugat, Bocairent, Ontinyent, la Pobla del Duc, Salem, Agullent, l’Orxa, Alcoi, Beniatjar, Atzeneta d’Albaida, Pinet, Bèlgida, Cocentaina, Banyeres de Mariola, Albaida, el Palomar, Montitxelvo, Llutxent, Quatretonda, l’Olleria i Aielo de Malferit.

Encara que totes les rutes són gratuïtes és necessari inscriure’s. Qualsevol persona interessada ho podrà fer a través de la web www.valldalbaida.com o el formulari web https://goo.gl/t3RqUn