Fontanars dels Alforins i l’Olleria prenen el relleu de la festa morocristiana

Després de les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent, les localitats veïnes de Fontanars dels Alforins i l’Olleria celebren aquests dies les seues festes, i concretament aquest dissabte viuen el seu dia gran amb les Entrades.

D’una banda, en Fontanars dels Alforins la festa començarà a les 17:00 hores amb la desfilada de salutació a les bandes de música que participaran en l’Entrada. Aquesta desfilada recorrerà el trajecte comprés des de la Creu fins a la plaça Verge del Rosari, per l’avinguda Comte Salvatierra d’Àlava.

A  les 18:30 hores, totes les comparses es reuniran en la Creu, i presidits pels corresponents capitans, ambaixadors i banderers començarà l’Entrada de Moros i Cristians. Mossàrabs, Conqueridors, Estudiants, Tuaregs, Pirates o Sarraïns, seran algunes de les comparses que desfilaran en aquest dia gran de les festes de Fontanars dels Alforins.

A la nit, a les 24:00 hores, se celebrarà la tradicional Retreta des del castell, que precedirà a l’actuació de l’Orquestra Wonder que amenitzarà la nit festiva a la plaça Verge del Rosari.

Quant a l’Olleria, la vesprada donarà inici a les 17:30 hores amb la celebració de la IX Entrada de Bandes de Música, on les bandes participants desfilaran des de l’església parroquial fins a la confluència de l’avinguda Jaume I amb l’avinguda de la Diputació.

A continuació, des de l’avinguda Jaume I començarà l’Entrada de Moros i Cristians, on la Filà Mariners encapçalarà l’exèrcit cristià, mentre que el bàndol moro anirà liderat per la Filà Moros Llevantins.

El fi de la jornada festiva estarà a càrrec de l’espectacle de DJs Tumbalea Revolution. Serà a partir de les 01:00 hores al parc Beat Pare Ferreres.