L’Ajuntament d’Ontinyent, juntament amb les Policies Locals de la ciutat i d’Elx i de l’empresa Lurbel han llançat la segona edició del programa d’educació viària ’30 dies salvant vides’. La principal novetat d’enguany és que el nombre d’alumnes beneficiats per aquesta iniciativa de formació passa de 350 a 1.200, dels 11 col·legis d’Ontinyent. L’etapa a la qual va adreçada l’activitat és des de 3r de primària, fins a 5é.
El programa formatiu tindrà lloc del 2 de maig al 7 de juny, i inclourà diverses activitats, en funció de l’edat de l’alumnat. Una d’elles serà un circuit en bicicleta, en l’empresa Lurbel, que permet un aprenentatge vivencial i que va tindre molt bona acollida l’edició passada.
El regidor de Policia Local, Pablo Úbeda, destacava que aquesta empresa ontinyentina “no sols genera ocupació, sinó que té en el seu ADN la vocació educativa i social. També assenyalava que Ontinyent és “una ciutat inclusiva, que té en compte diverses classes de mobilitat” i que ha implantat el bus urbà gratuït, ha fomentat la creació de carrils bici amb els fons Edusi i té en compte el vianant quan es reurbanitzen els carrers de la ciutat.
Treballar en la formació viària i en la pacificació del trànsit, és un dels objectius de l’Ajuntament d’Ontinyent, que es remunta molts anys enrere, com destacava l’alcalde, Jorge Rodríguez.
Per la seua part, els coordinadors d’educació viària de la Policia Local d’Ontinyent i d’Elx, Ismael Soria i Julio Fernández, coincidien en destacar la importància d’aquesta formació en els joves. “Ontinyent té una especial sensibilitat per a salvar vides, que és el que en definitiva és l’educació viària”. Fruit d’aquesta col·laboració s’ha reflotat l’Associació de la Comunitat Valenciana de tècnics especialistes en educació viària, “que ens permet estar en la federació estatal i impulsar congressos i formació que repercutirà positivament en la ciutadania, a l’hora de sensibilitzar en aquesta matèria i fomentar la mobilització sostenible”, destacava Julio Fernández.