La UPV premia l’Ajuntament d’Ontinyent per l’àlbum de cromos de dones esportistes

La càtedra d’estius esportius de la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports lliuraven aquest dimarts un dels seus premis “Esport i Ciutadania” a l’Ajuntament d’Ontinyent, pel projecte de l‘àlbum de cromos de dones esportistes impulsat per la regidoria d’Esports d’Ontinyent.

Va ser al transcurs d’una gala on es lliuraven un total de 15 premis corresponents a les tres últimes edicions, sent tots ells per a clubs esportius a excepció de l’ajuntament ontinyentí, en l’edició corresponent a 2022.

El guardó era replegat per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el regidor d’esports en la passada legislatura i impulsor de la iniciativa, Òscar Borrell, i l’actual regidor d’esports, Ferran Gandia, qui acudien juntament amb una representació de dones esportistes d’Ontinyent.

Jorge Rodríguez destacava el gran treball dut a terme des de la regidoria d’esports en un projecte “que a més de fer més visible i valorar l’esport femení, també va comptar amb una part educativa amb el seu repartiment als col·legis, i va tindre un important ressò mediàtic que ens va posar d’exemple en tota Espanya”.

El guardó, dotat amb una ajuda econòmica de 2.000 euros en metàl·lic per a despeses generades pel projecte, el reconeix com a un exemple de bones pràctiques, destacant la seua contribució a l’ús de l’esport per fer una societat més justa i inclusiva; així com el seu caràcter innovador.

També es destaca l’abast social i repercussió que va tenir en els mitjans de comunicació en l’àmbit estatal en favor de la integració social i la lluita contra les desigualtats en la societat, dirigint-se de manera específica al col·lectiu de dones esportistes d’Ontinyent.

L’àlbum de cromos va tenir una tirada inicial de 2000 exemplars gratuïts, repartits a les escoles de primària; amb els diaris locals, i anant a practicar esport al poliesportiu municipal, sempre de manera totalment gratuïta així com a la Cursa de la Dona.

Donades les peticions de centenars de xiquets i xiquetes que els faltava algun cromo per acabar la col·lecció, es va fer una reedició dels cromos més sol·licitats, arribant-se als més de 300.000 cromos de les 300 dones participants en l’àlbum. Personalitats com la periodista Paloma del Rio O les esportistes olímpiques Gemma Mengual i María Vasco qualificaven la iniciativa com “una meravellosa manera de visibilitzar l’esport femení” o “una exemplar i original aposta per l’esport de base i femení”.