300 corredors populars i atletes internacionals participen en la primera prova de 5.000 metres homologada d’Ontinyent

Prop de 300 corredors populars i atletes internacionals participaven aquest diumenge en la primera prova de 5.000 metres homologada d’Ontinyent, organitzada per l’Ajuntament d’Ontinyent i el Club d’Atletisme Kilómetro 42. El vigent campió d’Espanya de marató, Javier Guerra, resultava guanyador absolut de la competició, que recorria diversos carrers de la ciutat.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que “la celebració d’aquesta prova és una fita important, que ens demostra que cal continuar apostant per ser reconeguts com a ciutat esportiva”. En la mateixa línia es pronunciava el regidor d’Esports, Ferran Gandia, mostrava la seua satisfacció per la celebració d’aquesta primera prova que “ens permet continuar projectant-nos com a ciutat esportiva. És la primera prova homologada, però això sols significa que és el primer pas per al futur. Aquest diumenge pot marcar un abans i un després per a Ontinyent”

Després de Javier Guerra, qui guanyava amb un temps de 14:12, el segon classificat era el corredor de fons espanyol i atleta olímpic, Toni Abadía, amb un temps de 14:49 quedant com a tercer classificat Ismael Allagui, conegut com “el corredor de TikTok”, amb un temps de 15:00. En classificació femenina, la primera classificada era l’atleta, fondista Maria Ureña (16:41), la segona era l’atleta d’Elx Jessica Guerrero (16:54) i la tercera era l’atleta olímpica francesa Liv Westphal (17:20). En estar la prova homologada, les marques que obtenien els corredors i corredores són reconegudes per les diferents federacions.