5 empreses i UTES opten a executar per un màxim de 16,7 milions d’euros les obres de l’IES l’Estació

Un total de 5 empreses i UTES (unions temporals d’empreses) opten a executar les obres de demolició, construcció i reposició en el mateix solar de l’IES l’Estació d’Ontinyent, que han eixit a concurs públic per un màxim de 16.747.930,26 euros (iva inclòs).

El regidor de Territori, Òscar Borrell, ha valorat positivament l’interés de les empreses, procedents de les províncies de València, Alacant i Ourense, per executar la que serà la contractació més elevada mai feta per l’Ajuntament. Borrell explicava que “és una obra d’un gran calat i importància inclosa en el pla Edificant que finança la Generalitat Valenciana i executa l’Ajuntament, i que marcarà un abans i un després en la formació que s’imparteix al centre, que estava ja obsolet, i que podrà així impartir una docència adaptada al segle XXI en una ciutat educativa com és Ontinyent”, assenyalava.

Les ofertes de les 5 propostes seran objecte d’una obertura de sobres aquesta setmana, prosseguint amb els passos previs a l’adjudicació definitiva que donarà pas a l’execució de l’obra en si, que tindrà un termini de vint-i-quatre mesos i aplicarà un disseny elaborat per l’arquitecte Ramon Esteve. Per poder continuar la docència metre duren les obres, la Generalitat ha construït aules prefabricades al costat de l’Institut, que seran posteriorment utilitzades per a acollir a l’alumnat del Conservatori Professional de Música mentre es reforma aquest centre, també dins del pla “Edificant”.

Es preveu que el trasllat des de l’actual IES a les aules prefabricades es faça a les setmanes vinents, començant el nou curs 23/24 ja en aquestes aules. Divendres passat des del centre es va organitzar una festa d’acomiadament de l’edifici vell, amb l’assistència d’antics responsables de la direcció del centre, així com dels regidors de Territori i Educació, Òscar Borrell i Ferran Gandia. Borrell donava les gràcies al claustre per la implicació en el projecte i emplaçava els i les presents a la festa d’inauguració que tindrà lloc quan s’inaugure el nou edifici.

El nou institut s’ubicarà al mateix espai que l’actual, que serà enderrocat a excepció del saló d’actes, que serà reformat i rehabilitat. El nou centre que tindrà 5.432 m² per a espais docents en un total de 10.000 m² de superfície construïda, articulat al voltant de la creació d’una àgora que connectarà tota la parcel·la i es recorrerà a través de pèrgoles.