À Punt no preveu retransmetre l’Entrada d’Ontinyent

El canal autonòmic ha comunicat verbalment a l’Ajuntament la seua decisió de no realitzar enguany la retransmissió de les dues Entrades, la de l’exèrcit cristià a la vesprada i la del bàndol de la mitja lluna a la nit, a través d’À Punt divendres que ve 26 d’agost.

Des del consistori s’han enviat aquesta setmana sengles cartes tant al director general de l’ens, Alfred Costa, com a la presidenta del Consell Rector, Mar Iglesias, sol·licitant que es reconsidere aquesta decisió.

La decisió “ha sorprés i disgustat”, ja que es donava per fet que després de tres anys es retransmetria una de les festes més importants de la Comunitat Valenciana, declarada d’Interés Turístic Nacional. Segons el consistori aquesta decisió aniria en contra de l’esperit de servei públic de la televisió autonòmica que va nàixer com a “element vertebrador de la realitat social, econòmica i cultural” de la Comunitat Valenciana.

Segons van confirmar a final de setmana a aquest periòdic des del consistori, hui dilluns hi haurà una reunió telemàtica entre les parts que pot resultar definitiva.

Problemes de personal

Des de l’ens autonòmic s’ha donat com a explicació per a no dur a terme la retransmissió la falta de personal que té la televisió durant aquests mesos d’estiu. Segons responsables de la cadena als torns de vacances cal sumar algunes baixes que s’han acumulat i que impossibiliten el desplaçament d’un equip amb suficients garanties professionals per a fer front a una retransmissió que requereix un gran esforç de treball per la prolongada en el temps, ja que, a més de la preparació cal sumar les més de sis hores de directe. Encara que À Punt contracta el treball de productores i equipament, el personal per a aquestes retransmissions és propi de la casa.

Festes sí previstes

Fonts pròximes a À Punt han confirmat també a aquest periòdic que el canal autonòmic sí que té, de moment, la previsió de retransmetre les festes del Misteri d’Elx a mitjan mes d’agost; la Tomatina de Bunyol prevista per al dimecres 31 d’agost i les Festes de la Mare de Déu d’Algemesí, amb l’exhibició de la Muixeranga, a principis del mes de setembre. À Punt sí que va retransmetre a l’abril l’Entrada de Moros i Cristians d’Alcoi.

L’Ajuntament d’Ontinyent ha anunciat que les retransmissions audiovisuals dels principals actes de les festes de Moros i Cristians d’enguany “estan garantides”, fins i tot l’acte de l’Entrada, en el cas que À Punt desestime finalment assumir-les. Des del consistori se subratlla que “aquestes retransmissions es duran a terme, sobretot pensant en la gent gran o amb problemes de mobilitat que no pot acudir a presenciar els actes, però també, gràcies a les noves tecnologies, les retransmissions ens permeten arribar a qualsevol part del món gràcies a internet”. En aquest sentit, el consistori es recolzarà en els mitjans locals i comarcals amb experiència en les retransmissions en directe per a traslladar a les pantalles el desenvolupament dels principals actes festers.

Entrada

L’Entrada serà retransmesa per la TV Comarcal. Segons s’explica des de l’Ajuntament, el senyal s’enviarà a les diferents televisions associades a aquesta emissora amb el que es podrà disposar d’una bona difusió de l’acte central de les festes d’Ontinyent per diferents comarques.

ONTV

Per la seua part la plataforma ONTV, que emet la seua programació audiovisual a través de les xarxes socials del Periòdic d’Ontinyent assumirà la retransmissió en directe de diferents actes com el Pregó i Presentació dels càrrecs, l’Entrada de Bandes, el Contraban, la Baixà del Crist o les ambaixades de l’últim dia de les festes.

La productora En Viu Media que aglutina a l’equip professional d’aquests directes prepararà un gran desplegament de mitjans tècnics i humans per a fer arribar les imatges d’aquests actes festers a totes parts a través d’internet.