ADIEM comptarà amb un nou centre per a malalts greus

Obra Social de Caixa Ontinyent i ADIEM (Associació per a la Defensa i Integració dels Malalts Mentals d’Ontinyent) han signat un conveni de col·laboració per a la posada en marxa d’un Centre de Dia de Salut Mental a Ontinyent. Estarà en funcionament abans que finalitze 2020 i pretén millorar els serveis que s’ofereixen fins ara en el CRIS (Centre de Rehabilitació i Integració Social), que també va ser implantat a través d’Obra Social de l’entitat.

El nou Centre de Dia ampliarà l’atenció, ja que es destinarà a persones amb malalties mentals més greus i tindrà capacitat per a 15 usuaris, que se sumaran als 73 que ja atén el CRIS.

Per a la seua posada en funcionament, Obra Social de Caixa Ontinyent cedirà l’ús d’un local de 400 m² valorat en 190.000 euros (c/ Sant Ignasi, 34), i ADIEM s’encarregarà de les obres de rehabilitació i equipament, que suposaran una inversió de 230.000 euros, i que comptarà amb una subvenció de l’Ajuntament d’Ontinyent de 150.000 euros.

El president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, ha recordat que aquest tipus d’actuacions són “les que prioritzem en la nostra entitat, conscients de la gran necessitat de recursos per a atendre persones amb malalties mentals greus i compromesos a millorar la qualitat de vida d’ells i de les seues famílies”. Afegint que “aquest compromís sorgeix fa quasi 25 anys amb ADIEM i la nostra Obra Social segueix ací, acompanyant-los quan el necessiten. Això és el que fa especial a Caixa Ontinyent, l’única caixa d’estalvis valenciana i, per tant, l’única que reverteix ací part dels seus beneficis en la nostra gent”.

Per al president d’ADIEM, Vicente Sanchis, la signatura d’aquest acord “és motiu de satisfacció i agraïment. Una vegada més, la col·laboració entre Caixa Ontinyent, Ajuntament d’Ontinyent i ADIEM, fa possible dotar d’un recurs àmpliament demandat i reivindicat per a l’atenció de persones amb malalties mentals d’Ontinyent i de la Vall d’Albaida. A més, la seua proximitat amb el CRIS possibilitarà sinergies entre tots dos centres, per la seua complementarietat i segons la deterioració de les persones usuàries”.