Adjudiquen les obres del nou centre intergeneracional per 1,33 milions d’euros

L’Ajuntament d’Ontinyent ha procedit a l’adjudicació després de concurs públic de les obres del nou centre intergeneracional del carrer Delme, al barri del Poble Nou. En concret, serà l’empresa local Construcciones Francés qui execute l’obra amb un pressupost d‘1,33 milions d’euros IVA inclòs, al marc d’una actuació cofinançat al 50% per fons europeus i que tindrà un termini d’execució de quinze mesos des de l’inici de les obres.

El nou centre intergeneracional s’emplaçarà en un edifici de 750 metres de titularitat municipal, que actualment comprén un bloc de cases sense ús en els números 1,3 i 5 del carrer Delme, dividit en catorze pisos d’entre 30 i 164 m² d’extensió i un magatzem de 23 m². Tal com va destacar l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, quan va eixir l’obra a concurs, “és un projecte on no sols crearem 2 plantes de centre social, d’oci i cultura, sinó també altres 2 amb habitatges per a gent jove i també persones majors que visquen a soles i que així podran tenir no sols un habitatge sinó també un lloc on conviure. Serà, per tant, i sobretot un espai de convivència”, manifestava.

L’edifici donarà resposta al programa d’activitats plantejat per l’Ajuntament actuant com a pol d’atracció intergeneracional cosa que permetrà la dinamització social de la zona. El mateix es configura mitjançant dos accessos independents: un des del carrer Delme 3 per a l’ús dotacional desenvolupat en la planta baixa i primera; i un altre des del carrer Delme 1 per als habitatges de les plantes segona i tercera. Aquest accés albergarà els serveis comuns i cambres d’instal·lacions. L’ascensor adaptat situat estratègicament, serà compartit entre els dos usos principals i serà el que discrimine el trànsit.

L’ús intergeneracional es durà a terme en la planta baixa i la primera, connectades per escala i ascensor adaptat i incorporant el pati posterior com a extensió dels espais construïts. La planta baixa es destina a centre cívic distribuït de manera que pot organitzar-se una cartera completa de serveis socioculturals per a qualsevol persona del barri. La planta primera es destina a espai jove amb la reserva de funcions prevista en el programa i una flexibilitat de compartimentació que s’adapta a multitud d’activitats i aforaments. Es projecten lavabos adaptats i una habitació de neteja en cada planta. Finalment, les plantes segona i tercera seran les destinades a l’ús residencial.