Monitors de centres cívics d’Ontinyent denuncien que la seua situació laboral és “insostenible”

Els centres cívics de la ciutat i el centre ocupacional tenen una sèrie d’activitats com a ioga, tallers de memòria, pilates, gimnàstica i patchwork, que exerceixen monitors contractats per una empresa, a la qual l’Ajuntament d’Ontinyent adjudica aquest servei. Ara, els treballadors han denunciat la situació laboral “d’abandó” que estan vivint per part de l’empresa adjudicatària, però al mateix temps demanen al consistori ontinyentí que “pose mesures per a corregir aquesta situació, perquè ens trobem desemparats”.

Segons apunten aquests empleats fixos discontinus, “encara ens deuen la liquidació de juliol -perquè a l’estiu i per Nadal anem a l’atur-, així com el mes de setembre. En general estem cobrant amb dos mesos de retard”. Una altra de les queixes és que l’empresa adjudicatària d’aquest servei des de juny de 2021, “no ens facilita a temps el certificat perquè cobrem l’atur, en vacances, per la qual cosa és un greu perjudici per a nosaltres”.

A més, afigen, es troben “sense calendari laboral i del llistat dels usuaris, en els quals es controla l’assistència dels mateixos a les activitats, així com cobrint les hores que va deixar vacant una companya que se’n va anar de l’empresa perquè els usuaris no es queden sense servei”.

Qualifiquen la situació de “surrealista”

El govern municipal coneix aquesta situació, com apuntava la regidora de l’àrea, Paula Soler, a instàncies d’un prec del portaveu de Compromís, Nico Calabuig, en el ple: “L’última reunió va ser el 19 de setembre, coneixem la situació i s’estan prenent mesures”. El portaveu de Compromís visibilitzava aquesta problemàtica, qualificant-la de “surrealista” en el ple amb un prec al govern: “que es resolga amb celeritat aquesta situació, perquè és insostenible per als treballadors. I si acaben tirant la tovallola, els usuaris es quedarien sense activitats”.

Des del govern municipal afirmen que “no es tenen queixes dels usuaris, el servei està realitzant-se amb normalitat i s’organitzen més activitats que mai. Si existeix algun problema laboral entre l’empresa i els treballadors, s’ha de resoldre entre les parts”, com va apuntar l’alcalde, Jorge Rodríguez, en el ple: “la responsabilitat és de l’empresa”. A més, afigen que l’ajuntament “està complint amb els pagaments amb l’empresa” i lamenten que Compromís “vulga crear alarma social i demanem prudència”.