Àgueda Micó: “som l’únic projecte que porta la qüestió del deute als valencians en el seu programa”

La número 1 de la candidatura per al Congrés dels Diputats de Compromís-Sumar, Àgueda Micó, ha visitat aquest dimarts Ontinyent per parlar de finançament i dret civil, dues qüestions que per a la confluència son “fonamentals”.

Acompanyada pel regidor Nico Calabuig, el diputat en les Corts Jesús Pla, i altres companys de Compromís a la Vall d’Albaida, Àgueda Micó declarava en aquesta recta final de campanya electoral que “Compromís-Sumar és la única opció valenciana i valencianista” i explicava la part del seu programa “que defensarà els interesos dels valencians”.

Aixì, la candidata per València recordava la qüestió del “infrafinançament” i la necessitat de reformar el sistema i que “se’ns reconega d’una vegada el deute històric que té l’Estat amb nosaltres” i remarcava que “ara mateix ens deuen més de 40.000 milions d’euros a totes les valencianes i valencians i això fa que tinguem un deute públic molt més gran que el que deuriem. Compromís-Sumar és l’únic projecte polític que porta aquesta qüestió en el seu programa”.

La candidata pensa que el PP i el PSOE “perden el valencianisme quan munten en l’AVE” de camí a Madrid i que per això és important “que hi haja una veu valenciana clara”. Micó també ha incidit en la importància de recuperar i defensar el dret civil valencià. “Els únics diputats i diputades que defensaran l’agenda valenciana, amb tota la seua força i tota la seua valentia serà el grup parlamentari que conformarem Compromís-Sumar”.