Tornem als 40º, després de marcar la màxima d’Espanya

El dissabte Ontinyent va registrar la temperatura màxima en tot l’estat espanyol amb 40,6º, segons l’Agència Estatal de Meteorologia. Va ser una jornada en la qual la gran majoria dels municipis valencians va estar per damunt dels 30º. Ontinyent, fins i tot, va superar els 39º de Xàtiva.

La sensació de xafogor es va deixar notar també per la nit on les temperatures van estar per damunt dels 25º, donant pas a una nit tòrrida o tropical.

Però l’episodi de l’onada de calor que anem arrossegant a l’última setmana encara no ha dit la seua última paraula. Si bé diumenge i dilluns ha donat un poc de treua, els termòmetres s’enfilaran hui dimarts de nou cap als 40º. Des de l’Agència Estatal de Meteorologia s’ha assenyalat la jornada de hui dimarts com a risc important per les temperatures màximes, sobretot entre les 13 i les 20 hores. L’avís està decretat per a les comarques de l’interior valencià.

La previsió marca que pugen tant les mínimes com les màximes. Sembla que el dijous tindrem una altra treua amb un descens lleuger de les temperatures. Jordi Payà ens explica l’oratge d’aquesta setmana.