Les 24 hores esportives d’Ontinyent reuneixen milers d’esportistes i espectadors de totes les comarques centrals

Les elevades temperatures d’aquests dies no han impedit que les 24 hores esportives d’Ontinyent tornaren a reunir el passat cap de setmana milers d’esportistes i espectadors de totes les comarques centrals valencianes.

El regidor d’Esports, Ferran Gandia, destacava que l’activitat, organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració dels clubs locals, “ha tingut una elevada presència de gent d’altres municipis, que ens acompanyaven atrets per l’ambient únic d’aquesta festa esportiva que és tot un referent fins i tot en l’àmbit autonòmic”. En aquest sentit, Gandia constatava que a més de comptar-se amb participació d’esportistes de municipis de comarques veïnes com ara Xàtiva, Gandia, Moixent, Canals, Barxeta, Énguera, Font de la Figuera Alcoi o Ibi, també acudien de ciutats com Madrid, Múrcia, Elx, o Alacant, entre moltes altres.

El moment àlgid d’afluència va estar entre les 23:00 hores de divendres i les 02:00 de dissabte. “És cert que ha fet calor, però la gent s’ha pogut refrescar amb la piscina amb accés lliure, que s’ha agraït i que ha ajudat a fer més agradable l’estada al poliesportiu”. 4 de les modalitats amb què s’ha comptat van tenir activitat ininterrompuda des de la vesprada de divendres a la de dissabte: frontenis, futbet, futbol-7 i vòlei. A més a més, hi havia competicions de
bàsquet, tenis, pàdel, pilota, natació, balls de saló, gimnàstica rítmica, aeròbic, exhibicions de tir amb arc, arts marcials i proves d’atletisme.

Gandia destacava especialment la bona acollida de públic a la partida de pilota professional entre Moltó, Tonet IV i Raúl de Costera-Canal contra Vicent, Brisca i José de la Safor, que va omplir de gom a gom el trinquet. També van tenir molta afluència l’exhibició i taller de dansa urbana i la crono de BMX, única prova realitzada fora del poliesportiu (al pumptrack de Benarrai).

Gandia valorava positivament l’absència d’incidents destacables. Igualment, tenia paraules d’agraïment per a la participació i implicació “de totes les persones que han contribuït al fet que les 24 hores hagen estat un èxit”, com ara el personal del dispositiu municipal mobilitzat per donar cobertura a l’esdeveniment, sanitaris, les forces de seguretat, Protecció Civil, “i totes les persones i clubs que han participat en tasques d’organització de les competicions de les diverses modalitats esportives”.