Agullent avança un dia l’Entrada de Moros i Cristians pel 28-A

Les festes de Moros i Cristians d’Agullent han canviat el seu programa d’actes, perquè el 28 d’abril, jornada en la qual s’anava a celebrar l’Entrada de Moros i Cristians, coincideix enguany amb l’avançament de les eleccions generals.

El dijous passat es reunien la Junta de Festes, els representants de les diferents ‘filaes’ i l’Ajuntament d’Agullent i decidien “per majoria, modificar els actes de festes”. L’acord consisteix a celebrar el divendres 26 d’abril, a les 20 hores l’Entrada de Bandes, i a les 24 hores, els Alardos, de manera que aquests actes s’avancen un dia, segons la programació habitual.

Una mesura que es pren per a buidar la jornada del dissabte i celebrar els actes principals que solen tindre lloc el diumenge. Per això, l’Entrada s’avança al dissabte 27 d’abril, en horari habitual, les 18 hores. Una jornada intensa on tindrà lloc, a més, la Diana de gala, el Lliurament de banderes, la Cercavila i la Retreta.

El diumenge 28, quedaria com el ‘Dia dels Filaes’, sense cap acte oficial, la millor manera que les persones que hagen d’estar en el col·legi electoral no es vegen afectades pels actes festers i viceversa. La resta de dies es respectarà el programa oficial.