Aitana Bonmatí, descendent d’Ontinyent, Baló d’Or

S’ha coronat després d’una temporada excelsa on ho ha guanyat tot. Aitana Bonmatí Conca (son pare Vicent Conca és d’Ontinyent), va rebre anit el Baló d’Or que l’acredita com a la milor futbolista del planeta futbol. Ho va fer juntament amb Lionel Messi que va agafar el seu huité Baló d’Or.

Aitana Bonmatí s’ha proclamat enguany campiona del món amb la selecció espanyola que va véncer al Mundial d’Austràlia. Allà ja va ser escollida com la millor jugadora del campionat. A més, amb el seu club, el FC Barcelona, ha conquerit el triplet amb la Copa, la Lliga i la Champions. La jugadora blaugrana pren el relleu d’una companya d’equip com Alexia Putellas que havia estat la guanyadora en les últimes edicions.

Nascuda a Sant Pere de Ribes, amb 25 anys, Aitana Bonmatí ha mantingut els vincles familiars amb Ontinyent amb part de la seua família que encara resideix a la Vall d’Albaida, sobretot durant la infantesa quan vivien els seus iaios. També ha participat des de la distància en una Gala de l’Esport. La futbolista ha anat escalant des de les categories inferiors del Barça fins a convertir-se en tota una estrela gràcies al seu esperit de competició, a la seua creativitat i a la seua tècnica depurada. Aitana destil·la fantasia i qualitat a parts iguals amb el baló en els peus, amb una visió de les jugades i de la situació de les companyes privilegiada i amb un comandament del joc del que s’han beneficiat el seu equip i la selecció.