‘Meohadim’, amb Blanca Tolsà, millor espectacle de dansa

Els Premis de les Arts Escèniques Valencianes, de la Generalitat Valenciana, que es vivien anit en el Teatre Principal de Castelló, van tindre accent ontinyentí. Entre els guardonats es troba Meohadim, que es va emportar el guardó al millor espectacle de dansa. Un espectacle de dansa contemporània en el qual ha participat la ballarina ontinyentina Blanca Tolsà. Cinc dones i germanes donen vida a Meohadim, transmetent les seues vivències a través de la música, les veus i el moviment. Ulls que observen, que insinuen, que narren. Murmuris i crits que es contraposen per a expressar les històries que han marcat les seues vides. Meohadim naix de la necessitat del coreògraf, Jacob Gómez, de parlar de la seua pròpia experiència amb les seues cinc germanes. El mateix context de partida, però diferents maneres d’entendre la vida. La distància entre ells motiva la creació d’aquesta peça. Blanca, Helena, Julia, Berta i Gisela obren les seues ànimes i permeten que les seues veritats afloren.

Un altre nom propi va ser el de la també ballarina l’ontinyentina Julia Cambra. En el seu cas no va poder portar a Ontinyent el guardó com a millor ballarina per Judith, que tampoc va guanyar el premi al millor espectacle de dansa. Tot i això, es queda amb la satisfacció d’aquestes nominacions i també per formar part durant quatre anys com a coreògrafa d’Escena Erasmus, Premi d’Honor de les Arts Escèniques Valencianes.

El premi d’honor vol reconèixer tant la trajectòria d’Escena Erasmus, com la seua labor en formació, promoció, difusió i producció de les arts escèniques en l’àmbit internacional.

El projecte teatral europeu Escena Erasmus és un programa ideat i dirigit per CRIT Companyia de Teatre (Anna Marí, Daniel Tormo i Josep Valero) per a la Universitat de València. El projecte està promogut pels vicerectorats de Cultura i Societat i Internacionalització i Multilingüisme.

Escena Erasmus és un projecte pioner a Europa, promotor de ciutadania europea, dirigit tant a estudiants locals com internacionals Erasmus, i basat en la formació escènica i en la producció d’espectacles inèdits que ofereixen una reflexió crítica sobre Europa i sobre la nostra manera de ser europeus.