AITEX atorga 85.000 € en ajudes socials a 24 associacions benèfiques

Ahir dijous va tindre lloc la resolució i reconeixement de la Quarta Convocatòria del Programa de Donacions a Projectes i Iniciatives Socials 2023 d’AITEX. En aquesta edició, s’han donat un total de 85.000 € a associacions i fundacions benèfiques de les comarques de l’Alcoià, el Comtat, la Vall d’Albaida i la localitat de Crevillent.
A més de donar a conéixer els imports atorgats a cada associació, se’ls ha oferit un xicotet reconeixement per la gran labor que realitzen contínuament. Els encarregats de comunicar la resolució i donar els guardons han sigut León Grau, president d’AITEX i Vicente Blanes, director general d’AITEX.
En l’acte de lliurament als beneficiaris de les ajudes, s’ha posat en relleu la importància que suposa per a AITEX retornar a la societat tot el que aquesta li ha donat. Segons León Grau, president d’AITEX: “Estem molt orgullosos d’aquestes associacions i fundacions perquè tot el que fem per elles, és poc. Qualsevol cosa que fem per elles, bo serà”. León Grau, director general d’AITEX ha volgut recalcar un dels propòsits d’AITEX, que és “progressar junts per a contribuir a un món millor”.
Els representants de les associacions han recollit els guardons obtinguts amb orgull i satisfacció, agraint la labor d’AITEX per l’ajuda rebuda. Fide Mirón, presidenta de l’associació ADIBI, ha recalcat que “el premi d’AITEX ajudarà moltes famílies a cobrir les teràpies que, d’una altra forma, seria molt difícil de cobrir”.


LLISTAT D’ENTITATS BENEFACTORES EN L’EDICIÓ DE 2023
ASSOCIACIÓ LOCALITAT IV EDICIÓ
Fundació NOVATERRA Alcoi 3.000€
Associació AFMAVA Albaida 2.500€
Associació SOLC Alcoi 5.000€
Fundació LA SALLE ACULL Alcoi 3.500€
Associació SOMRIU Ibi 3.000€
Associació AMACMEC Crevillent 5.000€
Associació ASPROMIN – GORMAGET Alcoi 4.000€
Associació ACODIP Ibi 4.000€
Fundació AEPA Alcoi 4.000€
Associació APCA Onil 4.000€
Fundació Arquebisbe Miguel Roca – Proyecto Home Ontinyent 4.000€
Associació ADIBI Ibi 4.000€
Associació TRÈVOL Ontinyent 2.500€
Creu Roja Ontinyent 5.000€
Creu Roja Alcoi 5.000€
Associació AFA Alcoi 3.000€
Fundació FISAT Alcoi 3.500€
Associació AFAMA Cocentaina 2.000€
Associació CORATGE Alcoi 3.000€
Associació ACOVIFA Alcoi 3.000€
Associació TEAS Alcoi 3.000€
Associació AFAIBI Ibi 3.000€
Associació BABILÓN Ibi 3.000€
Associació AFAO Ontinyent 3.000€
TOTAL 85.000€

PROGRESSANT JUNTS PER A CONTRIBUIR A UN MÓN MILLOR
En 2020 i com a part de les accions de Responsabilitat Social Corporativa d’AITEX va nàixer el Programa de Donacions a projectes i iniciatives socials dirigit a les associacions sense ànim de lucre de les comarques de l’Alcoià, el Comtat, la Vall d’Albaida i la localitat de Crevillent.
La seua finalitat era clara: subvencionar anualment projectes que contribuïsquen a impulsar iniciatives dirigides a l’atenció de col·lectius prioritaris o en risc d’exclusió i amb els quals s’afavoreix la cobertura de les necessitats bàsiques, el suport personal, social i millora en la qualitat de vida d’aquestes persones.
Durant els primers anys de vida del programa AITEX ha entregat més de 350.000 euros a una trentena d’iniciatives que treballen en projectes orientats a la discapacitat, malalties mentals, dependència, erradicació de la pobresa, exclusió i reinserció social.