Així és Bazar 95: 17 habitatges de lloguer sostenibles al centre històric

“No és suficient amb urbanitzar els barris, cal també dotar-los de vida i revitalitzar-los, i aquest edifici és una mostra d’eixa aposta des de la col·laboració publicoprivada”. Així ho apuntava aquest dilluns l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en la que era la primera visita que es realitzava al pis pilot de l’edifici Bazar 95, la construcció del qual està executant-se al carrer Maians amb una inversió total de 2,25 milions d’euros comptant amb una subvenció de 525.000 euros del programa ARRUR de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament d’Ontinyent i el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana.

L’edifici, construït per l’empresa local Guerola SL per a la promotora Edificio Bazar 95 SL, amb Vicent Palop com a arquitecte, comptarà amb 17 habitatges de diferents característiques (9 de 2 habitacions, 4 d’1 habitació, 2 àtics i 2 lofts), tots de lloguer i amb possibilitat de comptar amb garatge i traster opcionals. A més tindrà la certificació internacional de sostenibilitat ‘Breeam‘, i aposta per l’eficiència i l’estalvi energètic, així com per diverses característiques que permeten un millor ús per part de persones amb diversitat funcional.

Des de l’empresa constructora, Pepe Guerola posava en relleu el caràcter pioner de l’edifici, “un gran projecte mediambientalment sostenible, que dotarà de més vida al Carrer Major i que sols ha estat possible gràcies a comptar amb el suport de l’Ajuntament d’Ontinyent i Caixa Ontinyent”, manifestava. La construcció, compta ja amb més d’una trentena de persones interessades que visitaran les setmanes vinents l’edifici, equipat amb instal·lacions d’aerotèrmia, escalfadors elèctrics, acabats de tarima amb parquet, fusteria exterior de PVC, fusteria interior lacada en blanc, vidres climalit, alarmes de seguretat o estacionament propi específic també per a bicicletes, entre altres característiques.

El regidor de Territori, Joan Sanchis, feia valdre el treball per promoure la rehabilitació que ve fent l’Ajuntament d’Ontinyent des de 2013: “al primer ARRU la subvenció va ser d’1 milió d’euros, en aquest segon ARRUR es van aportar altres 2, i a les 450 ajudes del programa municipal Ontinyent Rehabilita s’han donat ajudes per 2,8 milions. Al seu conjunt, des de 2013, s’han aportat més de 6 milions d’euros en subvencions per a generar una activitat de regeneració i rehabilitació urbana d’entre 16 i 18 milions d’euros, un treball intens i una aposta ferma pel nostre patrimoni en la que hem estat pioners en molts aspectes”, remarcava.