Així és la reproducció del Crist de l’Agonia al Cementeri

La imatge ha estat elaborada per dos artistes: Txeles Tortosa i Reme Tomàs. La primera, entre d’altres obres, és autora del Sant Pere de Verona de la Vila i ha col·laborat en treballs artístics en l’església de Sant Carles i Sant Rafael. La segona és ceramista i dissenyadora, especialitzada en el treball amb ceràmica. La seua obra és una reproducció (interpretada amb el seu estil propi) de la figura del Crist de l’Agonia, patró dels Moros i Crstians d’Ontinyent.

La nova escultura ja llueix al Cementeri municipal d’Ontinyent, a la capella situada a la part superior de la nau principal. Ho fa en commemoració de la visita del Santíssim Crist de l’Agonia el 10 de setembre de 2021, abans de la seua Pujà a l’ermita de Santa Ana. Cal recordar que aquell va ser un trasllat extraordinari perquè no n’hi havien Festes que estaven suspeses per la pandèmia de la COVID. Es va decidir que el Crist visitara el Cementeri i que presidira una missa solemne en honor als difunts.

La imatge serà beneïda el pròxim divendres 8 de març en una celebració especial que tindrà lloc al mateix Cementeri a les 17 hores, tal i com ha informat l’Associació de Llumeners. La nova imatge escultòrica completa una capella on ja es trobava una rèplica ceràmica de la figura de la Puríssima, en record de la seua visita al Cementeri en juny de 2012, en el 300 aniversari de les Festes patronals.