Ajuntament i Conselleria coordinen el calendari d’obres del Pla Edificant

Foto d’arxiu

Representants de l’Ajuntament d’Ontinyent i la Conselleria d’Educació s’han reunit aquesta setmana per fer seguiment del Pla Edificant a la ciutat, que finança l’administració autonòmica i gestiona i executa el consistori ontinyentí per a la nova construcció, reforma o millora d’infraestructures educatives.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell; la 1a tinent d’alcalde i regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix; i l’arquitecte municipal Francisco Martín, es desplaçaven aquest dimarts a València per mantenir una reunió de treball amb la directora territorial d’Educació de la província de Valencià, Carmina Valiente, i el cap del servei d’Infraestructures Eliseo Amado. En l’encontre es feia seguiment del Pla i es coordinava el calendari de les properes obres després de l’any de pandèmia. Cal tenir en compte que tot i que ja han finalitzat 5 de les 10 obres previstes, amb una inversió d’1 milió d’euros, les que resten són les de major volum, suposant una inversió de 24 milions d’euros i requerint una reubicació de l’alumnat mentre es duen a terme.

Així, després dels processos de licitació dels projectes ja lliurats del CEIP Martínez Valls i CEIP Bonavista s’espera que les obres puguen començar enguany, amb l’adequació dels terrenys per als mòduls prefabricats. En finalitzar l’obra del CEIP Martínez Valls, començarà l’obra del CEIP Vicent Gironès amb els mòduls i es procedirà a fer l’obra en l’escola. Per a l’IES L’Estació s’està programant que s’inicien en 2022 fins a l’any 2024 estudiant als mòduls prefabricats. Per últim s’ha programat que el Conservatori utilitze els mòduls prefabricats des de l’any 2024 fins a l’any 2026. Tots aquests terminis són orientatius i fruit del treball conjunt de la Direcció Territorial de la Conselleria d’Educació i l’Ajuntament d’Ontinyent, i es poden veure afectats per l’evolució de la pandèmia i de la mateixa gestió de contractació pública.