Al voltant de 150 persones citades per a fer-se la PCR a Benigànim

Un dels brots més importants, pel nombre de persones implicades, d’aquests últims dies és el de la localitat de Benigànim. Aquest municipi de la Vall d’Albaida, amb una població de poc més de 5.800 habitants, compta amb almenys 24 casos actius de Covid-19, encara que les estadístiques publicades per la Conselleria de Sanitat encara comptabilitzen només 8.

Per a realitzar el rastreig de contactes i detectar altres possibles casos positius, unes 150 persones estaven citats hui dilluns per realitzar-se la prova PCR, segons informa l’agència EFE. L’Ajuntament de Benigànim i el Centre de Salut informaven que a causa del gran volum de persones, i per tal de garantir la distància de seguretat, les proves s’anaven a realitzar al pavelló del poliesportiu municipal. Per tal d’evitar aglomeracions “i que tot funcione amb normalitat” demanaven que els citats acudiren a l’hora indicada.

Ara caldrà esperar al resultat de totes aquestes PCRs, per tal de conéixer fins a quin punt s’ha estés el brot.

Davant aquesta situació, el consistori ha adoptat una sèrie de mesures. Així, ahir diumenge, informaven del tancament del Bar dels Jubilats, la Cafeteria Espai Jove o el Bar l’Ortisa i de la suspensió dels mercats del dimarts i divendres. Al mateix temps recomanaven no acudir als parcs públics, controlar les eixides de casa i reunir-se en el mínim de contactes possibles, així com no realitzar celebracions privades.

Entre els casos positius hi ha nou persones de l’entorn municipal, entre els quals es troba el tinent d’alcalde, Cristóbal Barceló i un altre regidor. Actualment l’ajuntament es troba tancat, per festivitat local, però no es descarta mantenir les dependències municipals tancades durant més temps.