Preocupa la situació de rebrot a Ontinyent

El cap de setmana ha estat marcat per la informació que el dissabte publicava El Periòdic d’Ontinyent on s’aportaven les dades contrastades amb el departament de salut Xàtiva-Ontinyent. Des del divendres es comptabilitzaven 40 nous casos positius que han anat eixint a partir del rastreig dels contactes que s’ha efectuat als tres centres de salut de la ciutat. Les PCR practicades ja aboquen a aquesta xifra, però el que preocupa és que la situació no estiga completament controlada encara i que continuen sumant-se nous casos.

Si fins la setmana passada Ontinyent apareixia com un oasi dins del mapa de rebrots a tota la Comunitat Valenciana, aquests últims dies s’ha posat de relleu que no es tracta de cap illa. Segons s’explica des del departament de salut Xàtiva-Ontinyent, la majoria dels casos afecta a gent entre 15 i 35 anys, bona part dels positius són asimptomàtics o lleus. Tots ells es troben confinats als seus propis domicilis. Fins al divendres, no es registrava cap hospitalitzat a Xàtiva i, naturalment, cap ingressat a la UCI. Però, l’extensió de la pandèmia preocupa perquè tal i com s’explica des de la gerència del departament “o ens ho prenem seriosament o en un mes tindrem l’Hospital ple, els sanitaris desbordats i les UCIS de nou amb gran pressió”.

La gerència reconeix que “anem malament” i que, igualment que ha passat a tot el país “ha existit una relaxació”, una circumstància que ha conduït a que, a hores d’ara, tingam els mateixos casos enregistrats que en el pic de la pandèmia als mesos de març i abril.

Des de l’Ajuntament d’Ontinyent no es descarten noves mesures per tal d’acometre la situació. En aquest sentit, després del tancament del Pou Clar i la suspensió del concert que havia d’oferir la Unió Artística dissabte per la nit al Palau de la Vila, podrien arribar noves decisions com, per exemple, el tancament de nou dels parcs de la ciutat.