Albaida dedica un espai al titellaire Alejandro Milán

El Museu Internacional de Titelles d’Albaida, el MITA, es torna a vestir de gala per a retre homenatge a un dels titellaires més importants de la televisió a Espanya, el mestre Alejandro Milán, amb la creació d’un nou espai expositiu on s’ha buscat reproduir el seu taller al mateix temps que es mostren els nous habitants del museu, entre ells Horacio Pinchadiscos, o la Rana Gustavo espanyola creada per Milán amb l’autorització de Jim Henson, a més d’altres sorpreses i records dels programes de RTVE on cobraven vida aquests titelles com el mític Sabadabadá.

Aquest espai completa el dedicat als Electroduendes que es va inaugurar en 2021. L’alcalde de la ciutat, Josep Antoni Albert, ha recordat “que la tasca del MITA per a conservar i difondre  el paper dels titelles arreu del món és fonamental perquè no desapareguen moltes d’aquestes peces úniques, sense el MITA molts elements de la nostra història hagueren acabat o en col·leccions privades sense accés a la ciutadania o en contenidors de fem” per això “vull agrair l’esforç del departament de Cultura i de la direcció del MITA per garantir la supervivència d’aquest llegat, com el de Milán que ara passa a ser propietat de les albaidines i albaidins per a sempre”.

 Per la seua banda, la directora del museu, Júlia Rodríguez, ha manifestat la importància “de l’obra de Milán, qui va cuidar i protegir els titelles en un estat de conservació envejable” i ara “podrem ser partícips totes i tots del seu món creatiu, fins al punt que les persones que ens visiten pràcticament podran entrar al taller del titellaire”.

El públic podrà gaudir d’aquests nous habitants a partir da les 12.30 hores quan s’inaugure el nou espai expositiu dedicat a Alejandro Milà i la seua obra. No obstant això, amb motiu del Dia Internacional del Titella des de MITA també s’ha preparat per a aquest matí una jornada de portes obertes en horari de 10:00 a 14:00 h i de 16:00 a 19:00 h. També es farà una visita guiada gratuïta (11.30 h) i un taller de titelles (12.30 h) on els majors de 5 anys podran realitzar un simpàtic robot.